Facebook

Стотици русенци се събраха на площада пред Операта, за да гледат „Набуко“ на Верди под звездите

Публикация   14:57     07 Авг, 2020 /     ОП „Русе Арт“   /     6

Държавна опера Русе съвместно с Община Русе поднесоха своя подарък към града – „Набуко“ на Верди под звездно небе.

Спектакълът, който постави точка в културния афиш за летния сезон в града, бе открит от временно изпълняващия длъжността кмет на Община Русе Енчо Енчев. „Днес всички ние сбъдваме една наша мечта – да имаме реална опера под звездите“, започна словото си Енчев и сподели, че последната опера на открита сцена в града е била „Аида“, преди около 18 години. Директорът на операта Иван Кюркчиев изказа благодарност към Общината за възможността събитието да се осъществи, а г-н Енчев добави, че предстоят много шедьоври на сцена на открито. Именно в тази посока ще се работи през следващия сезон.

„Благодаря на всички артисти на русенска опера, певци, музиканти, сценични работници, осветители – всички, които въпреки трудните условия, в които живеем, се обединиха, за да представят едно прекрасно произведение. Защото всички ние сме жадни за култура“, каза още зам.-кметът по хуманитарни дейности и обяви, че Общината няма да спира да подкрепя русенските дейци на културата.

Близо 150 артисти отведоха многобройната русенска публика в света на древен Йерусалим и Вавилон, а ретроспекцията на времето не беше най-голямата изненада за вечерта. В спектакъла беше включен и момент, в който Венцислав Анастасов, в ролята на Набуко, излезе на сцената на кон.

Събраните в специално поставената урна по време  на събитието средства ще послужат за възстановяването на сградата на Държавна опера – Русе.

Културен Афиш
XVII Международен танцов фестивал

Прочети още