Facebook

Поредица от събития организира Държавен куклен театър - Русе в чест на своя 60-годишен юбилей

Публикация   11:22     09 Окт, 2020 /     ОП „Русе Арт“   /     3

Фотоизложба с ликовете на актьорите от Държавен куклен театър - Русе посреща неговите посетители. Снимките са дело на фотографа Мирела Партинова и са част от поредицата събития, организирани от институцията по повод 60-годишния ѝ юбилей.

"Грижливо пазете детето в себе си и не вярвайте на никого, който казва, че приказките са измислица", обърна се към гостите на събитието директорът на театъра Теменуга Хараланова.

"Днес е една чудесна възможност за всички русенци и гости на града да се запознаят с „вълшебниците“, които отдават своя талант и енергия, за да се развива кукленото изкуство в града ни " сподели кметът на Община Русе Пенчо Милков, който бе сред официалните гости на празника.

След представянето на изложбата, малки и големи се насладиха на спектакъла "Пинокио" по Карло Колоди, който получи 2 номинации за тазгодишните национални награди "ИКАР"-  "Най-добър спектакъл" и "Постижения в кукленото изкуство". Те ще бъдат връчени на 31 октомври в Народния театър „Иван Вазов“ и ръководството на общината желае успех на номинираните русенски творци.

Културен Афиш
XVII Международен танцов фестивал

Прочети още