Facebook

ХХІV МК за млади изпълнители "Северно сияние" ще се състои от 9 до 11 октомври в Русе

Конкурсът се провежда под патронажа на кмета на Общината Пенчо Милков и началото ще бъде поставено в петък (9 октомври) от 14 часа в голямата зала на Доходно здание.

Тази година за голямата награда на конкурса – Гран При, както и за призовите места ще се състезават близо 70 участници в пет възрастови групи от много български градове и от Румъния. Те ще бъдат оценявани от Светослав Лобошки и Хайгашод Агасян – популярни и обичани български композитори, както и от певицата Тони Димитрова. Освен че ще бъде председател на журито, тя ще зарадва русенци и гостите на града с рецитал в третия ден от конкурса (11 октомври) от 17 часа.

В неделя от 18 часа ще се състои и галаконцертът, на който лауреатите ще бъдат отличени, а кметът на Община Русе ще връчи своята Специална награда. При добро време се предвижда тържествената церемония да се проведе на открито пред сградата на Доходно здание.

Входът през трите дни на конкурса ще е свободен. Желаещите да се насладят на изпълненията на младите таланти ще могат да го направят при спазване на въведените противоепидемични мерки – дезинфекция на входовете, използване на лични предпазни средства и спазване на необходимото отстояние един от друг, а за седящите в залата – заемайки през едно място в нея.

Инициатор и директор на музикалния форум е вокалният педагог и почетен гражданин на Русе Вили Икономов, а съорганизатори са сдружение „Северно сияние” – Русе в партньорство с ОП „Русе Арт” и Общински младежки дом – Русе.

Подробна и актуална информация относно конкурсната програма може да получите на място в Доходно здание или като посетите страницата на конкурса във фейсбук.

  Добави в моя календар