Facebook

Великденски арт салон: „Том Сойер” по Марк Твен 

В рамките на Великденски арт салон, на 21.04.22 г., Държавен куклен театър - Русе представя от 19:00 часа:

„Том Сойер” по Марк Твен 
Режисьор: Валентин Владимиров – Валяка
Сценография: Наталия Гочева
Художествено ателие: Таня Пасева и Георги Пасев
Костюми: Теодора Бонева
Музика: Пламен Мирчев – Мирона
Снимки: Георги Пасев
Звук: Илиян Венков
Осветление: Емил Маринов

Участват: Кремена Станева, Мартин Маринов, Мартин Пашов, Димитър Пишев, Светлина Станчева, Ивета Маринова, Васил Маринов /дебют.

История за тийнейджъри. Макар, че действието се развива преди 150 години, темите са същите. Героят ще изпита омайното влюбване, но и разочарованието, че е хванат в „изневяра”. Ще предпочете да поиграе с връстниците си, пред това да седне пред скучните уроци. Ще отстоява територията си и ще играе на воля с приятели…

Свободният му дух ще го води във всяко приключение, а терзанията на душата му ще го каляват и подготвят за живота. А тогава, когато му е най-трудно, ще се появява тя – майчината ласка на безусловната любов и ще му вдъхва кураж.

А какво би станало, ако един ден се събудим и осъзнаем, че от онзи хлапак с обелени колене и чорлава коса не е останало нищо? И нима успехите, които сме постигнали си заслужават, пред това да загубим себе си?! Не знам! Всеки сам решава и заплаща цената на живота си! Дали ще полетим или пълзим, обикновено е наше решение.

Представлението е разказано с чувство за хумор, песни и сценични светлинни ефекти спиращи дъха на зрителя със своята зрелищност.

„Хепи ендът” е задължителен.

Времетраене: 70 мин.

  Добави в моя календар