Facebook

Концерти, изложби и театър за Празника на Русе

Публикация   11:55     29 Апр, 2022 /     ОП „Русе Арт“   /     11

Разнообразна програма от културни събития е подготвила Община Русе по случай Празника на град Русе 6 май.

Денят ще започне с празнична света литургия в храма Св. Георги.

От 10:30 ч. пред Съдебната палата актьорите от Държавен куклен театър-Русе ще представят безплатно образователния спектакъл за най-малките – „Приказка за Боби и шайка микроби“.

От 11:30 ч. пред Паметника на загиналите в Сръбско-българската война ще се проведе официалната церемония по полагане на венци и цветя. Празнични слова ще произнесат кметът Пенчо Милков, областният управител Анатоли Станев и председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев.

В 12 ч. пред Доходното здание русенци ще имат възможността да дирижират оркестъра на Държавната опера в рамките на концерта с диригент Димитър Косев.

В Художествената галерия  от 17 ч. ще бъде представена изложбата на Роксандра Костова, а от 18 ч. ще бъде прожектиран филмът за русенската художничка Васка Баларева. В същия час ще стартира и изложбата на Дружеството на художниците „Русе моят град“ в галерията на ул. „Борисова“ 6.

Програмата завършва с концерта “55 години „Щурците“ със специалното участие на Валди Тотев и Георги Марков. Стартът му е в 20 ч. на площада пред Общината.

Културен Афиш
XVII Международен танцов фестивал

Прочети още