Facebook

С празнични чествания ще бъде отбелязан 24 май в Русе

Публикация   10:29     19 Май, 2022 /     ОП „Русе Арт“   /     12

По случай 24 май – Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, просвета и култура и на славянската книжовност, Община Русе е подготвила редица празнични събития.

 Началото на тържествените чествания ще започне в 10:30 ч. "Два лъча с представители на всички училища от града ще тръгнат от СУ „Христо Ботев“ и ПГДВА „Йосиф Вондрак“ под съпровода на Общинския духов оркестър и барабанчиците от НУИ „Проф. Веселин Стоянов“." Участниците в шествието ще се придвижват по ул. „Александровска“ и ще се съберат пред сградата на Община Русе.

 В 11 ч. започва празничният концерт, по време на който русенските ученици ще изпеят заедно общонародния училищен химн „Върви, народе възродени“.

Тази година церемонията по награждаването с грамоти и почетни знаци на учениците, постигнали най-високи успехи през учебната 2021-2022 година, ще се състои на 23 май. Началото й е в 15 ч. пред сградата на Доходно здание, като е предвидено при лошо време събитието да бъде изместено във фоайето на емблематичната сграда.

Същият ден от 18 ч. в Голяма зала на Доходно здание ще се проведе и церемонията по награждаване на тазгодишните носители на Награда „Русе”. С нея всяка година се удостояват творци, дейци, творчески екипи и организации, работещи в сферата на изкуството, културата, образованието и науката, за значителен принос и активна дейност за издигане авторитета на Русе.

Културен Афиш
XVII Международен танцов фестивал

Прочети още