Facebook

Награда “Русе“ и “Млад творец“ за 2022 г. ще бъдат връчени днес на церемония в Доходно здание

Публикация   12:10     23 Май, 2022 /     ОП „Русе Арт“   /     11

16 от най-достойните личности и организации от Русе са номинирани за Награда “Русе“ 2022 в двете области: „Изкуство и култура“ и „Образование и наука“. Празничната церемония-концерт тази година ще се проведе на 23 май, от 18:00 ч. в Голяма зала на Доходно здание в Русе.

Събитието ще се излъчва на живо в Канал „Култура Русе / Ruse Culture“ в YouTube. Сценарист и режисьор на церемонията е Боян Иванов – директор на ДТ “Сава Огнянов“, а водещи са актьорите Евгения Явашева и Венцислав Петков.

         С Награда „Русе” на Община Русе всяка година се удостояват творци, дейци, творчески екипи и организации, работещи в сферата на изкуството, културата, образованието и науката за значителен принос и активна дейност за издигане авторитета на Русе през изминалата година. На церемонията тази година ще бъде връчена и награда „Млад творец“, учредена в памет на актьорите Яна и Георги Стефанови.

Отличията във всички категории ще бъдат връчени оt Пенчо Милков - кмет на Община Русе, и Иво Пазарджиев - председател на Общински съвет - Русе.

         В празничната церемония-концерт ще вземат участие: Ансамбъл „Енигма“ и Балетът при Държавна опера - Русе, Група „4Етно“, ФТТ „Найден Киров“, възпитаници на НУИ по изкуства “Проф. В. Стоянов“ и ОУ “Олимпи Панов“, ФТТ “Найден Киров“ и съставите при ОбДЦКИ и Общински младежки дом – Русе: Квартет „Слънце“, Формация за модерен балет „Мираж“, ФА “Русчуклийче“, Вокална група „Приста“, Вокално студио за поп и джаз „Икономов“, Студио за модерен балет „Импулс“, както и Клубът по спортни танци „Настроение“ на Елена и Иван Деспотови.

Културен Афиш
Русе отбелязва 24 май с празнични събития и връчване на награди на изявени творци и ученици

Прочети още