Facebook

С RUSE LIGHT AND RHYTM FEST завърши Фестивалът на туристическите анимации в Русе

Публикация   14:32     20 Юни, 2022 /     ОП „Русе Арт“   /     11

Състезанието за деца „Като шеф готвачите“ събра участници от три страни

Акцентите в последния ден от 14. Фестивал за туристически забавления и анимации в Русе бяха кулинарно състезание за деца и мащабен фестивал за младежи с концерти на едни от най-популярните български изпълнители.

          В р-т „Кралска закуска“ се проведе петото издание на международната надпревара „Като шеф готвачите“. Тя се организира от Професионална гимназия по туризъм „Иван П. Павлов“ – гр. Русе с подкрепата на Община Русе, Общинско предприятие „Русе арт“, Съюза на хотелиерите и ресторантьорите – гр. Русе, Ресторант „Кралска закуска“ и Асоциация „Еврорегион Данубис“.

В състезанието взеха участие ученици от 6 русенски училища, като четирима от тях бяха в отбор с ученик от Професионалната гимназия по туризъм, един от тях - с ученик от Молдова и един с ученик от Румъния. За няколко часа учениците сътвориха разнообразни сладки изкушения– ягодов чийзкейк, пълнозърнести мъфини, американски палачинки и шоколадова полусфера.

Отличното им изпълнение затрудни журито в състав шеф-готвач Ради Стамболов – вицепрезидент на Евро-Ток – България (председател), шеф-готвач Петър Атанасов – член на Българската асоциация на професионалните готвачи и шеф-готвач Веско Георгиев от ресторант „Тераса“.

Първото място спечелиха Ивайла Мирославова и Христо Христов, които бяха наградени от шеф Ради Стамболов.

Второто място зае отборът на Енея Енчева и  Бранов Ина, а третото място бе за Давид Аврамов  и Марияна Събева.

Зам-кметът Златомира Стефанова връчи Специалната награда на Община Русе на отбора Сунай Байдинов и Стефано Андреа.

Председателят на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите в град Русе Красимир Иванчев връчи специалната награда от името на организацията на Кателина Стефанова и Биянка Стефанова.

Специалната награда на публиката получиха Михаела Илиева и Наталия Атанасова, които бяха отличени от д-р Росица Георгиева, началник на РУО – Русе.

Програмата на 14. Фестивал на туристическите забавления и анимации завърши с RUSE LIGHT AND RHYTM FEST, организиран от Общинската фондация „Русе-град на свободния дух“ и ОП „Русе арт“ със съдействието на лечебни заведения „Медика“. На сцената на пл. „Свобода“ младата публика посрещна Тита, Павел и Венци Венц и Криско. Водещ бе влогърът Боян Тодоров, а освен звездните изпълнители, настроението поддържаха танцьорите от балет „Импулс“ към Общинския младежки дом и балет „Мираж“ към Общинския детски център за култура и изкуство. Учениците от Професионалната гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“ дефилираха с футуристични светещи костюми, които сами бяха изработили. В края на вечерта Дани Лазер Шоу подари неповторима емоция с озарения в светлини централен площад в Русе.

Културен Афиш
Русе отбелязва 24 май с празнични събития и връчване на награди на изявени творци и ученици

Прочети още