Facebook

Детски хор “Дунавски вълни” към ОбДЦКИ – Русе чества своя 75-годишен юбилей

Публикация   14:37     06 Юли, 2022 /     ОП „Русе Арт“   /     13

На 9 юли от 18:30 ч.  в зала „Филхармония“  под диригентството на Весела Тодорова и клавирния съпровод на Гергана Вичева ще прозвучат популярни песни от български композитори, любими на много поколения български деца.

Акцент в програмата ще бъде произведението на Пол Хейли “Трилогия на свободата”, както и специалното участие на бивши хористи на детския хор, чиято съдба завинаги е свързана с певческото изкуство и музиката.

Андреана Николова, Глория Пенчева и Стилян Цветков са едни от най-обичаните солисти на Русенската опера. В тяхно изпълнение ще прозвучат популярни откъси от шедьоври на музикалната класика в съпровод на пианистката Веселина Ботева. Другите двама солисти - Виктория Ангелова и Марио Николов, познати на публиката от последното издание на X Factor през 2017 г. , продължават своето развитие в популярната музика.

В празничния концерт, конфериран от младата актриса Радинела Тотева и Емил Тодоров - също бивши хористи на детския хор, ще вземе участие и Дамски камерен хор ”Дунавски вълни” към НЧ ”Ангел Кънчев”1901 с пианист Елена Колева.

Културен Афиш
XVII Международен танцов фестивал

Прочети още