Facebook

Наградиха победителите във фотоконкурса „Обичаме Русе“

Публикация   14:41     21 Ноемв, 2022 /     ОП „Русе Арт“   /     11

Приключи фотоконкурсът "Обичаме Русе", организиран от Фондация „Русе – град на свободния дух“ и Булмаркет Груп. В третото му издание се включиха 55 професионалисти, любители, деца и младежи, които изпратиха над 280 снимки. Наградите на победителите бяха връчени от замeстник - кмета и председател на Управителния съвет на Фондацията Златомира Стефанова и заместник - изпълнителния директор на Булмаркет Груп ЕАД Светослав Първанов.

В раздел „Аерофотография“ победител е Явор Мичев със снимката „Лятна буря“. На второ място се класира Петър Найденов с „Дунавски меандри“, а третото място зае Милчо Йовчев за творбата му „Уикенд туризъм“.

В раздел „Събития и уловени моменти“ първото място е за Иво Ботев с фотографията „9 километра плуване на 90 години“. Втора е Жаклин Огнянова със снимката „Споделено изкушение“. Третото място спечели Цветомир Цветанов за фотографията „36“. В тази категория беше присъдена и допълнителна награда на Петър Стаменков.

Явор Мичев спечели първо място и в раздел „Пейзажи“, категория „Професионалисти“, с фотографията си „Дъждовна графика“. На второ място се класира фотографът Стефан Матеев със снимката „Сърцата на реката“. Трето място в тази категория бе присъдено на Данаил Ненков за творбата му „Залезни лъчи“.

В раздел „Пейзажи“, категория „Любители“, първа награда спечели Сергей Драганов със снимката си „Златна есен“. На второ място е класиран кадърът „Русе от високо в синия час“ на Севдалин Емануилов. Трето място в тази категория бе присъдено на Пламенка Тополова за нейната „Горска приказка“. Допълнителна награда в тази категория беше присъдена на Искра Георгиева за фотографията „Суша“.

В раздел „Пейзажи“, категория „Деца“, първа награда получи Мартин Матеев за снимката „Ловци и риболовци“. Второто място беше заето от Андрей Танчев за фотографията му „Гълъби“. Трета награда беше присъдена на Божидара Илиева за снимката й „Центърът на Русе“.   

В раздел „Бизнесът на Русе“, категория „Професионалисти“, първа награда получи Ваньо Димитров за снимката си „Работа в облаците“. Второто място беше заето от Цветомир Цветанов за фотографията му „Да почистим Река Дунав“.      Трета награда в тази категория не беше присъдена.

В раздел „Бизнесът на Русе“, категория „Любители“, първа награда получи Гюлдан Еркянова за снимката „Продуктивният човек“. Второто място беше заето от Ширин Джавидова за фотографията й „Младостта е надежда“. Трета награда беше присъдена на Десислава Николова за снимката й „Транспорт на перка на вятърен генератор“.

Наградата на публиката грабна Ралица Георгиева  с фотографията си „У дома“, а наградата на журито беше присъдена на Гюлдан Еркянова за фотографията  „Отражение“.

Отличените фотографи получават парични награди съгласно регламента, а церемонията бе съпътствана от представянето на изложба на открито на отличените фотографии, която ще радва русенци в следващите седмици. Експозицията може да бъде видяна на паната, разположени пред Съдебната палата на пл. „Свобода“.

Културен Афиш
Русе отбелязва 24 май с празнични събития и връчване на награди на изявени творци и ученици

Прочети още