Facebook

Виктория Бешлийска представи романа си „Сърце“ пред русенци

Публикация   10:42     25 Ноемв, 2022 /     ОП „Русе Арт“   /     11

Авторката на романа „Глина“ и популярния блог за събиране на стари български думи „По дирите на думите“ Виктория Бешлийска представи в Русе втората си книга „Сърце“.

Именно оттук Бешлийска поема по пътя на историята, който я отвежда до скалните манастири и до богатството на Русенското Поломие, а магията на този регион я вдъхновява да напише втората си книга.

Ето защо след премиерата в София, Русе е вторият български град, в който тя представи „Сърце“.

„Русенското Поломие е място, което е географски предопределено да  носи този дълбоко посят дух на вечност и този стремеж на човека да стига отвъд, все по-нагоре и все по-близо до Бога“, каза Бешлийска.

 „Истинско приключение е да четеш Виктория. Впечатлен съм как тя съумява да обрисува най-сложните душевни преживявания. В момента чета "Сърце" и книгата е като подарък за мен в края на тежък ден“, каза кметът Пенчо Милков, който присъства на събитието.

Виктория Бешлийска е един от най-успешните български автори, с които издателство „СОФТПРЕС“ работи. Дебютният ѝ роман „Глина“ успя да спечели вниманието на читателите и да се превърне в най-продаваната книга за 2020 г. на сайта на издателството още на етап предварителни поръчки. От пускането на книгата в продажба от нея са продаден над 60 хиляди копия, а втората книга на Виктория дава заявка за не по-малък успех.

Културен Афиш
XVII Международен танцов фестивал

Прочети още