Facebook

Звезди от социалните мрежи популяризират Русе

Публикация   11:35     25 Ноемв, 2022 /     ОП „Русе Арт“   /     12

Проектът „Открий Русе“ на Сдружение „Градоред“ разкрива харизмата на Русе на езика на младите. Той е финансиран по програма „Знание и растеж“, реализирана от Фондация „Русе - град на свободния дух“ и с подкрепата на „Еконт Експрес“, и има за цел да покаже дунавския град като атрактивно място за отдих и туризъм.

В продължение на 6 месеца Сдружение „Градоред“ кани инфлуенсъри от социалните мрежи, с помощта на които иска да покаже красивата история и архитектура на града. Инициаторите на проекта се надяват така да достигнат до повече млади хора и да събудят у тях интерес да посетят Русе.

Гости на града вече бяха влогърът Крис Захариев (@chriszahariev), пътешественичката Богдана Найденова (@bnaydenova), блогърското семейство Радина и Петър Бразицови (trip.couple) и създателката на дигитално съдържание Виолина Младенова (@wanderful.nomads).

С общ фонд от над 120 000 последователи инфлуенсърите превеждаха аудиторията си през специално създадени градски маршрути, заложени в картата на „Градоред“ Историческа обиколка на Русе, обхождаха туристически атракции в региона и споделяха впечатленията си от градската кухня и забележителности. Създаденото от тях съдържание е гледано от над 200 хиляди души.

Предпразнично от Сдружение „Градоред“ са организирали още две посещения, за да пресъздадат коледния дух на града. В периода 23-25 ноември в Русе ще бъде Мария Тарашманова (@ramblewitht), а в първия уикенд на декември и семейството на фотографа Андрей Андреев (@andreyandreevphotography). Те ще покажат какво е подготвил градът за празниците, ще отбележат част от предстоящите събития и ще ни разходят из зимен Русе.

Културен Афиш
XVII Международен танцов фестивал

Прочети още