Facebook

Благотворителна изложба базар събира средства в помощ на онкоболните

Публикация   12:01     29 Ноемв, 2022 /     ОП „Русе Арт“   /     13

В понеделник във фоайето на Доходното здание бе открита благотворителна изложба базар. Тя се организира от Сдружение „Заедно си помагаме“ и събраните средства ще отидат за социална и емоционална подкрепа на онкоболни. Експозицията може да бъде разгледана в рамките на три дни.

„Изказвам уважението си към вашите инициативи, които вдъхват надежда на толкова много хора. Вярвам, че освен времето и енергията си, вие отдавате и част от сърцата си на онкоболните, когато имат най-голяма нужда от подкрепа.“

С тези думи кметът Пенчо Милков поздрави организаторите на благородната инициатива.

В изложбата базар са включени над 30 картини, рисувани от членовете на сдружението по време на арт-терапии, както и ръчно правени бижута и специално приготвени вкусотии, като всички могат да бъдат закупени в подкрепа на каузата.

Лилия Папазян от Сдружение „Заедно си помагаме“ сподели с присъстващите, че много жени намират подкрепа в техните инициативи, каквато не могат да открият вкъщи или на работното си място.      Неправителствената организация е организирала десетки благотворителни кампании, благодарение на които са били закупени жизненоважни апарати и помощни средства за онкоболни. Надеждата им е, че тази експозиция ще получи обществена гласност и повече хора ще се включат в нея.

Културен Афиш
XVII Международен танцов фестивал

Прочети още