Facebook

Русе е с три номинации за Годишните награди на Министерството на туризма

Публикация   12:05     01 Дек, 2022 /     ОП „Русе Арт“   /     14

Русенци могат да гласуват за "Фестивал на Торта Гараш" като туристическа атракция на 2022 г

Стартира електронното гласуване за седмите Годишни награди в туризма, като онлайн вотът ще определи носителите на призове в 10-те категории в конкурса на Министерството на туризма. Община Русе е с три номинации в категориите с професионална насоченост - Туристическа атракция/обект, Туристическа дестинация и Туристическа община, като атракцията, за която могат да гласуват русенци, е Фестивалът на торта Гараш на ОП „Русе арт“.

Русенският регион е включен в още две категории - Публикация на тема “туризъм” в интернет блог и Журналистически материал на тема “туризъм” в онлайн медия. В тях са номинирани публикациите „Пътувай с мен – село Табачка, област Русе“ в patuvaismen.blogspot.com, „Ивановски скални църкви край Русе и стенописи на 8 века“ в patepisanici.com. „Беленски мост – как Колю Фичето смаял Мидхат паша“ в patepisanici.com на Боряна Момчилова и „Къщата на Калиопа – история за забранената любов“ на Георги Гюзелев в туристическия сайт faiton.bg са другите две предложения, които ще се борят за гласовете на сънародниците ни.                                                                                                                                                                     
Гласуването за финалистите е до 23:59 ч. на 5 декември на https://www.tourismawards.bg/, като сайтът е достъпен и през уебстраницата на Министерството на туризма. Всеки може да гласува онлайн за един участник в рамките на една категория (отчита се едно гласуване от всеки IP адрес), като може да се подкрепи кандидат от всяка категория. Целта на конкурса е да насърчи развитието на българския туризъм чрез популяризиране на туристическите обекти и дестинации и повишаване на конкуренцията в туризма и качеството на туристическата услуга.

Голямата награда в категория „Изборът на българите“ традиционно ще бъде определена сред всички туристически обекти, включени в „100-те национални туристически обекта“ и „50-те малко познати места“.                                                                                                                                                                          Наградите ще бъдат връчени на официална церемония на 13 декември. Победителите в Годишните награди в туризма ще получат статуетка, изобразяваща символа на красотата на България и запазената марка на конкурса – българската роза, както и грамота.

Културен Афиш
XVII Международен танцов фестивал

Прочети още