Facebook

Грейна коледната елха в Русе

Публикация   12:16     01 Дек, 2022 /     ОП „Русе Арт“   /     12

Пред очите на стотици русенски деца днес бе тържествено запалена Коледната елха пред сградата на Община Русе. В празненството се включиха състави от Общинския детски център за култура и изкуство и ФТТ „Найден Киров.

„Не спирайте да вярвате в чудеса, защото те са навсякъде около нас“, обърна се към събралите се на пл. „Свобода“ русенци кметът Пенчо Милков.

За първи път от 10 години празничната елха на Русе е естествена. Новото коледно дръвче е 7-метрово, засадено е преди години пред административната сграда. Красят го 1300 лампички и над 400 топки и коледни елементи. Специално изградена конструкция ще предпазва елхата от увреждания. Идеята е всяка година празничната декорация да се допълва.

Грейнаха светлините и в зоната на традиционния Коледен базар, който тази година е с нова визия и се намира на пл. „Свобода“. Украсата му включва три коледни арки и кът за снимки с 10 обемни фигури. Атмосферата се допълва от ефектно осветление с LED лампи, пресъздаващо небе. Украсени са и 28-те павилиона на базара. За празничното настроение на русенци са разположени фоторамки за снимки, кът с пейки и обемни подаръци и коледна сфера „топка за елха“.

Новости има и в украсата на кварталите в Русе, която постепенно се разраства. Освен в централната градска част, са поставени светещи елементи по стълбовете на булеварди и улици, водещи към „Чародейка“, „Дружба“, „Здравец“, „Родина“ и „Възраждане“.

Общият брой на елементите от коледната украса в града е 830. Те са LED, нисковолтови, енергоспестяващи и с най-висока степен на влагозащита.

Разположени са и 7000 метра гирлянди.

Културен Афиш
Русе отбелязва 24 май с празнични събития и връчване на награди на изявени творци и ученици

Прочети още