Facebook

Вълшебна феерия от танци и музика плени публиката на спектакъла „С Коледа в сърцето“

Публикация   14:01     09 Дек, 2022 /     ОП „Русе Арт“   /     14

В продължение на час и половина снощи зрителите в препълнената Голяма зала на Доходно здание съпреживяха впечатляващия концерт-спектакъл „С Коледа в сърцето“. Събитието беше организирано от дирекция „Хуманитарни дейности“ към Община Русе и режисирано от актрисата на Държавния куклен театър Деница Дончева, а в него се включиха и служителите и потребителите на социалните услуги на територията на общината.

Затрогваща атмосфера създадоха малките снежинки от детска ясла №8, а за коледното настроение допринесоха с изпълненията си и малките актьори от детска театрална школа „Патиланци“ при Държавен куклен театър – Русе и Театрално студио „Маска“ при Общинския младежки дом. Танцово студио „Freedom“, детските градини „Здравец“, „Чучулига“ и „Пинокио“, Танцова школа „Petrova“ и Дневен център „РАЛИЗ-БАЛИЗ“ покориха публиката с магията на танцовото изкуство, превъплътено по изящен начин от изпълненията на малки и големи.

Вокална група „Слънце“ при Общинския детски център за култура и изкуство, Вокална школа „АРТиКУЛ“, Работилничка за театър „Мармалад“ към Блок 14 и Дуо Николови допълниха празничната атмосфера, а кларнетистът Александър Тодоров и малкият Дарен Ехранов на рояла очароваха присъстващите с виртуозни умения.

В програмата на спектакъла се включиха още Мариана Маркова от Съюза на глухите, представители на Центъра за ученическо техническо научно творчество, Ученическа спортна школа и Регионалният център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование. Вокалните и театралните изпълнения бяха подпомогнати и от жестомимичния превод на Юлия Станкова

Празничното събитие мина под наслов „Искам да съм мъничък вълшебник, за да мога с пръчица в ръка да създам магически учебник, който се нарича "ДОБРОТА“. В края му зам.-кметът Енчо Енчев благодари на организаторите и участниците, и пожела на всички весели коледни празници.

Културен Афиш
Русе отбелязва 24 май с празнични събития и връчване на награди на изявени творци и ученици

Прочети още