Facebook

Започна записването за конкурса рецитал „За да я има България“

Публикация   14:51     19 Дек, 2022 /     ОП „Русе Арт“   /     18

На 25 февруари ще се проведе поредното издание на конкурса рецитал за поезия „За да я има България“. Литературният форум се организира от Общинския младежки дом и цели да съхрани и популяризира българската поезия и българското национално самочувствие в младите хора. В него ще могат да се включат деца и младежи от 1 до 12 клас.

В надпреварата се допуска рецитиране и изпълнение на творби на тема отечество, родина, свобода и освободителна борба, родолюбие, както и красотата на родната земя. „За да я има България” е конкурс за индивидуални изпълнители на произведения от български автори и е посветен на националния празник 3 март.

Оценяването ще бъде в две направления – възрожденска поезия и следвъзрожденска и съвременна българска поезия, както и в три възрастови групи:

I възрастова група – от 1 до 4 клас;

I I възрастова група – от 5 до 7 клас;

I I I възрастова група – от 8 до 12 клас.

Организаторите на конкурса са осигурили награди за всички участници.

Записването за „За да я има България“ приключва на 15 февруари в 17 ч. Самият конкурс ще се проведе от 9 ч., като мястото и графикът за излизане на участниците ще бъдат обявени допълнително на сайта на Общинския младежки дом – www.yc-ruse.org .

Записването става на следния адрес - https://forms.gle/nHTrQuGkm9yzUQUh8 .

Културен Афиш
Русе отбелязва 24 май с празнични събития и връчване на награди на изявени творци и ученици

Прочети още