Facebook

В Русе започна XVIII Туристическо изложение „Уикенд туризъм“ и XV Фестивал на туристическите забавления и анимации

Публикация   10:56     15 Май, 2023 /     ОП „Русе Арт“   /     11

Вечерната програма включва Биг бенд парад с участието на Орлин Павлов

18-ото издание на изложението „Уикенд туризъм“ и 15-ото издание на Фестивала на туристическите забавления и анимации за поредна година събраха стотици русенци и гости на града при откриването си днес.

„Чрез всички участници възможностите и красотата на Русе ще могат да достигнат до хората от страната и чужбина. Постарахме се тези 3 дни да бъдат наистина незабравимо изживяване. Благодаря на Министерството на туризма, Професионалната гимназия по туризъм „Иван П. Павлов“, както и на всички колеги, които работят по организацията на двете събития“, каза кметът Пенчо Милков.

Най-значимото туристическо събитие в Дунавския регион се провежда от 11 до 13 май и включва богата програма. Тя започна с демонстрация на прабългарски ритуали и бойни техники от „Багатур“, както и изпълнения на Студио за съвременни танци „Фрийдъм“ и танцовата формация към читалище „Гюнеш“.

Следобед се проведе и кулинарното шоу на Иван Звездев, който готви за русенци на централния площад.

Станалият емблема на фестивала атракцион - балон с горещ въздух, ще бъде издигнат от 17 до 19 ч., а в 18 ч. започва „Биг бенд парад“, в който ще се включат формации от Габрово, Велико Търново и Общинският духов оркестър на Русе със специалното участие на Орлин Павлов.

Вторият ден ще предложи атракции, изложби и изпълнения на Вокална група „Приста“ с ръководител Доротея Бальовска от 18:30 ч., а от 19 до 20:30 ч. поп дивата Михаела Маринова ще изнесе концерт на сцената до Съдебната палата.

В съботния ден от 9 ч. ще се проведе Международното кулинарно състезание с младежи „Като шеф готвачите“, а от 11 ч. започва кулинарната надпревара „Надяждане с люти чушки“, организирана от Люта ферма/Hot farm Страшимирово. От 11:40 ч. за най-малките ще има детска дискотека – анимация на ПГТ „Иван П. Павлов“.

В 19 ч. на сцената до Съдебната палата група „Скандау“ ще открие фестивала RUSE LIGHT & RHYTHM FEST, а след него свои песни ще представи и водещият Боян Тодоров. В 20:10 ч. започва ударна хип-хоп вечер с рап звездата 100 Кила, а празничната програма ще бъде закрита с атрактивно светлинно дрон шоу.

Културен Афиш
XVII Международен танцов фестивал

Прочети още