Facebook

Русе ще отбележи Деня на детето с различни инициативи

Публикация   14:45     30 Май, 2023 /     ОП „Русе Арт“   /     10

По случай Деня на детето 1 юни Община Русе е подготвила много прояви за отбелязване на празника.

Забавленията за малки и големи започват от 10:30 ч. на алеята пред хотел „Дунав“. Там общинските детски градини, представители на Държавната агенция за закрила на детето, Сдружение „Рализ-Бализ“ и Сдружение „Дворецът на децата“ ще представят своите сръчности и умения в ателиета под наслов „Празник на детето“.

От 11 ч. до Съдебната палата Общинският детски център за култура и изкуство ще зарадва русенските деца с Общоградски празник „Пъстра въртележка“. Игри, музика, забавления, награди и много усмивки очакват всички деца. В концертната програма ще се изявят Формация за модерен балет „Мираж“, Детска вокална група „Слънце“, Фолклорен ансамбъл „Русчуклийче“, Детско-юношески фолклорен ансамбъл „Зорница“, Школата по салса „Ля росса“, Балетно студио „Арт денс класик“, „Клуб по спортни танци „Настроение“ и Студио за модерен балет при ОбДЦКИ. Водещ на детския празник ще бъде актьорът от Държавния куклен театър Димитър Пишев.

Също от 11 ч. Държавен куклен театър – Русе ще зарадва децата с безплатен спектакъл – „Приказка за мечтатели“. Представлението е подарък за децата, но техните придружители ще трябва да закупят билет за себе си от касата на театъра. За да присъстват на постановката, зрителите трябва предварително да посетят касата на театъра, където ще получат конкретни ред и място. Информация за наличните свободни места може да получите на тел. 082/ 835 804 – Билетна каса.

Пред Съдебната палата ще бъде разположена специализирана техника на полиция и пожарна, която може да бъде разгледана от най-малките и техните родители.

От 18 ч. в Парка на младежта ще има концерт на съставите на Общинския младежки дом. По време на събитието ще се разиграе и викторина, включваща въпроси от различни области за деца, както и предизвикателства - да кажат гатанки или стихотворения. В концертната програма ще се включат съставите на Общинския младежки дом Спортен клуб по ушу "Калагия", Танцово студио "Импулс", Мажоретен състав "Екстрийм", Фолклорно танцово студио "Зора", Студио за поп и джаз пеене "Икономов" и Вокална група "Приста".

Държавна опера Русе ще представи балета "Ян Бибиян" от 17 ч. в Доходно здание. Спектакълът е по едноименния детски фантастичен роман на Елин Пелин и е подходящ както за деца, така и за техните родители. Билети за балета могат да бъдат закупени на каса Опера.

Културен Афиш
XVII Международен танцов фестивал

Прочети още