Facebook

Русе отбеляза 186 години от рождението на Васил Левски

Публикация   11:19     19 Юли, 2023 /     ОП „Русе Арт“   /     13

В Парка на възрожденците пред паметника на Апостола на свободата Васил Левски се състоя тържествена церемония по случай 186 години от рождението му. Тя бе организирана от Община Русе.

„За да се връщаме към идеалите на Левски, не е задължително да бъдем революционери или политици. Ние можем да ги приложим и в ежедневието си като доказателство на нашата благодарност към този велик човек. Нека бъдем смели в мечтите си, отдадени на нашите идеали и готови да се борим за тях, без да се отказваме“, каза заместник-кметът на Русе Енчо Енчев.

На събитието присъстваха още заместник-кметът Магдалина Илиева, областният управител Анатоли Станев, ректорът на Русенския университет „Ангел Кънчев“ акад. Христо Белоев, общински съветници и представители на местната и държавна власт.

Негово Високопреосвещенство Русенският митрополит Наум и свещеници от Русенската Света митрополия отслужиха панихида в памет на Апостола.

В събитието се включиха Общинският духов оркестър с диригент Димчо Рубчев, 13-и Младежки гвардейски отряд, ученици от НУИ „Проф. В. Стоянов“, a десетокласничката от СУ „Васил Левски“ Едже Ердем прочете свое есе, посветено на националната светиня.

В края на церемонията десетки граждани поднесоха цветя и се поклониха пред паметта на Апостола.

Културен Афиш
XVII Международен танцов фестивал

Прочети още