Facebook

Стефания Горначка завладя публиката в Лугано с магията на българския фолклор

Публикация   12:08     03 Авг, 2023 /     ОП „Русе Арт“   /     10

Русенката Стефания Горначка бе част от репетиционния мастър клас, воден от маестро Енцо Кампаньоли.

Събитието се проведе на 28 и 29 юли в град Лугано, Швейцария. Пътуването на талантливата русенка беше осъществено с финансовата подкрепа на общинската фондация „Русе – град на свободния дух“.

Проявата се състоя във връзка с предстоящия концерт на маестрото през есента, в който ще се изяви и Стефания Горначка. Заедно с Енцо Кампаньоли тя уточни детайлите по текста и музиката на песента, която подготвя. В мастър класа в Лугано взеха участие и останалите изпълнители в концерта, които пристигнаха от Русия, Беларус, Казахстан, Италия, Испания и България. Маестро Кампаньоли е направил нови аранжименти на 20 песни, участвали на фестивала в Сан Ремо. Под съпровода на оркестър те ще бъдат представени на публиката от участниците, които бяха избрани след сериозен кастинг.

Мастър класът завърши с кратък концерт, на който участниците представиха песен по избор. Стефания Горначка избра да изпълни ,,Руфинка болна легнала” и впечатли публиката с магията на българския фолклор. Тя е възпитаничка на НУИ „Проф. Веселин Стоянов” – Русе и на школата за изкуство и култура “АРТиКУЛ” с ръководители Виктория Ангелова и Георги Великов. Енцо Кампаньоли е диригент на оркестъра на „Сан Ремо“, има 17 годишен опит на сцената на театър „Аристон“, а в момента участва в предаване по телевизия RAI1 заедно с други известни италиански артисти и изпълнители.  

Културен Афиш
Русе отбелязва 24 май с празнични събития и връчване на награди на изявени творци и ученици

Прочети още