Facebook

Русенци ще се докоснат до магията на българската литература по време на 3-дневния „Десант на книгата“

Публикация   10:57     05 Септ, 2023 /     ОП „Русе Арт“   /     9

За трета поредна година русенци ще имат възможността да се запознаят с творчеството на повече от 20 български писатели, издателства и литературни клубове от цялата страна по време на изложението – базар „Десант на книгата“.

Събитието ще се състои на 22, 23 и 24 септември на алеята пред хотел „Дунав“ и се организира от Клуб „Мечтание“ с подкрепата на Община Русе и Дарик радио.

„Десант на книгата“ ще представи издатели, автори, илюстратори и още много творци, които пазят българското наследство и допринасят за развитието на книжнината. 22 септември /петък/ е предвиден за откриване на събитието и представяне на участниците в изложението- базар.

В събота, 23 септември, на фокус ще бъде по-сериозната литература, както и запознаване на публиката с новите заглавия за 2023 година. 23 и 24 септември са запазени и за детската аудитория. Изложението ще представи на малките читатели интересни книжки, лично представени от своите автори.

Организаторите замислят и през двата почивни дни арт пространства – работилници с различни литературни занимания, работа с художници приложници и гости. Входът е свободен и всеки посетител ще има възможност да закупи своята любима книга или да открие ново литературно съкровище.

Културен Афиш
Русе отбелязва 24 май с празнични събития и връчване на награди на изявени творци и ученици

Прочети още