Facebook

Куклен театър Търговище гостува в Русе

Публикация   12:08     06 Окт, 2023 /     ОП „Русе Арт“   /     11

Две поредни седмици на русенската куклена сцена ще гостуват спектакли от Куклен театър Търговище.

Тази неделя, 8 октомври, те ще представят образователния спектакъл „Супер д-р Димитров или Приказка за мръсните ръце“. Следващата седмица, на 15 октомври, русенската публика ще може да гледа едно от новите заглавия на гостите – „Неродена мома“, чийто режисьор е Деница Дончева, актриса и режисьор в Куклен театър – Русе.

„Супер д-р Димитров или Приказка за мръсните ръце“ е развлекателно-поучителна приказка, създадена от Мая и Митко Димитрови, която разказва историята на малката Ани и нейната майка, които посещават Супер д-р Димитров. Той показва на малкото момиченце със супер-докторските очила всичко, което се случва в организма ѝ. Как се зараждат болестите и начините, с които може да се предпази от заболяванията. Сценографията и куклите са дело на Валентина Германова, а музиката е композирана от Петко Манчев. В ролите ще видим актьорите Моника Угренова и Димитър Караиванов. Спектакълът е предназначен за деца на възраст 2+ и има продължителност от 35 минути.

„Неродена мома“ е сред най-популярните български народни приказки. Тя разказва за приключението на един царски син в търсенето на неродена невеста, която да стане любовта на живота му. Приказката ни учи на важни ценности, като доброто, състраданието и упоритостта, както и за последиците от решенията ни. Тя ни дава надежда, че доброто винаги ще надделява, дори когато е изправено пред изпитания. Драматизацията и режисурата на спектакъла са на Деница Дончева, сценографията на Христина Младенович-Храстче, музиката в представлението е композирана от Диян Димитров, а в ролите са актьорите Диляна Димитрова, Димитър Караиванов и Моника Угренова.

Спектакълът е подходящ за деца на възраст над 3 години. За повече информация и билети посетете официалния уебсайт на Куклен театър – Русе www.puppetruse.com.

Културен Афиш
Русе отбелязва 24 май с празнични събития и връчване на награди на изявени творци и ученици

Прочети още