Facebook

Крум Крумов от Петрич е големият победител в Музикалния конкурс за млади изпълнители “Северно сияние”

Публикация   11:51     09 Окт, 2023 /     ОП „Русе Арт“   /     14

Крум Крумов от Петрич стана големият победител в 27-ото издание на Международния конкурс за млади изпълнители на българска и популярна песен „Северно сияние” 2023.

Събитието се проведе в рамките на три дни в Доходното здание, като в него се включиха повече от 90 участници от България и Италия. Конкурсът се осъществява с подкрепата на Община Русе, Сдружение „Северно сияние” – Русе и в партньорство с ОП „Русе Арт”, Общинския младежки дом и спонсори. Заключителната вечер започна с рецитал на председателя на журито Тони Димитрова, последван от изпълнения на композитора и певец Хайгашод Агасян и Гала концерта на отличените участници.

„Дългогодишната история на конкурса са доказателство за проявените от Вас последователност, всеотдайност и любов към изкуството.“ С тези думи се обърна към инициатора и директор на музикалния формат маестро Вили Икономов заместник-кметът Димитър Недев. Той връчи Специалната награда на кмета на община Русе, която отиде при Десислава Василева от Русе. Наградата на Вокално студио за поп и джаз „Икономов” получи Моргана де Агацио от Италия.

Наградата на Общинския младежки дом за най-добро изпълнение на българска песен отиде при Алекс Карабоев от Горна Оряховица. Със специалната награда на Сдружение „Грийн рок фест“ си тръгна Яна Ангелова от Русе.   Ето и победителите в отделните възрастови групи:  

  • I възрастова група (от 5 до 7 години) - Кристина Монев от Свищов;
  • II възрастова група (от 8 до 10 години) - Кристиян Илков от Русе;
  • III възрастова група (от 11 до 13 години) - Борислава Борисова от Свищов;
  • IV възрастова група (от 14 до 17 години) – Калина Десподска от Велинград и Десислава Василева от Русе;
  • V възрастова група (от 18 до 25 гoдини) – Александра Златева от Разград.
Културен Афиш
XVII Международен танцов фестивал

Прочети още