Facebook

Център за изкуства „За Родопите“ ще гостува в Русе

Публикация   12:26     27 Окт, 2023 /     ОП „Русе Арт“   /     11

Много любопитно събитие предстои в Куклен театър Русе в началото на ноември. Център за изкуства „За Родопите“ ще представи една от най-известните си продукции на 9 ноември, четвъртък от 18 часа и на 12-ти, неделя от 11 и 12:30 часа.

Представлението е предназначено за семейна публика и предлага забавна възможност на децата да се свържат с българската народна песен. В центъра на действието са квартет народни певици, които изнасят концерт. Четири наглед обикновени жени, които в битието си са като всички нас, но когато стъпят на сцената се превръщат в „различни“ човешки същества, които с гласовете и песните си се докосват до божественото, и носят просветление за смисъла на човешкия живот.

Спектакълът е възхвала на българската народна песен. „Концертът“ е посветен на богатството и красотата на българската народна песен.

Спектакълът е създаден от продуцента и режисьор Петър Тодоров и талантливата актриса Десислава Минчева. Вече над 20 години, артистите живеят и създават спектаклите си в родопското село Бостина. „Концертът“ има над 50 представления в Европа и Америка, получили овации и признание за своята изключителна интерпретация. „Концертът“ е подходящ за всички възрасти и е чудесен начин да се свържем с един от най-ценните символи на българската идентичност – народната песен. Билети за спектаклите могат да бъдат закупени от касата на театъра или онлайн.

Културен Афиш
Русе отбелязва 24 май с празнични събития и връчване на награди на изявени творци и ученици

Прочети още