Facebook

Коледната елха грейна в центъра на Русе

Стотици русенци споделиха празничния момент на площада

Публикация   10:46     04 Дек, 2023 /     ОП „Русе Арт“   /     12

На сцената пред Общината тази вечер по традиция грейнаха светлините на Коледната елха. За втора поредна година символ на коледно-новогодишните празници в града стана голямото естествено дърво пред сградата на Община Русе. Всички деца и родителите им се насладиха на приказния спектакъл „Коледна елха“, изпълнен с коледни песни и танци.

Светлините на коледната елха заедно с Дядо Коледа, Снежанка и много деца на сцената запали кметът на Община Русе Пенчо Милков, който поздрави всички, събрали се на площада. „Бъдете щастливи, бъдете здрави и вижте с по-добри очи хората около нас и града ни“, пожела на присъстващите за коледните и новогодишните празници кметът. Коледната елха тази година е надградена с нови светещи елементи – 12  обемни лед топки и малки топки и фигурки, както и с ефектно осветление със светещи стрингове, лед осветление, осветление с блицове, падащи капки и светещ връх. Броят на лампичките върху коледното дръвче е 1300, а топките и други коледни елементи са над 500.

В празничната програма участие взеха талантите на Детска вокална група „Слънце“ с ръководител Наталия Константинова и Детско-юношески фолклорен ансамбъл „Зорница“ с ръководители Милена Михова и Добрин Райчев  към Общинския детски център за култура и изкуство. Общинският Младежки дом беше представен от Мажоретен състав „Екстрийм“ с ръководител Вероника Миланова и Студио за поп и джаз пеене „Икономов“ с ръководител Вили Икономов. Водещ на събитието беше Десислава Николова. Празникът постави началото на многообразие от събития, включени в Коледно-новогодишния фестивал на Община Русе за 2023 г. Пълната програма можете да видите тук.

Културен Афиш
Русе отбелязва 24 май с празнични събития и връчване на награди на изявени творци и ученици

Прочети още