Facebook

Русенци посрещат 2024 година със Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“

Публикация   15:19     20 Дек, 2023 /     ОП „Русе Арт“   /     12

Община Русе кани своите граждани и гости на града да посрещнат предстоящата 2024 г. на пл. „Свобода“ с хитовете на Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“.

Новогодишната програма ще започне в 22:30 ч. и по традиция ще се проведе пред сградата на местната администрация. На сцената ще се качат Стефан Вълдобрев и една от най-емблематичните групи на съвременната музикална сцена в състав рок-легендата Иван Лечев, джаз/етно/рок виртуозът Стоян Янкулов-Стунджи, басистът Веселин Веселинов – Еко и китаристът от новото поколение Мирослав Иванов. Това е формацията, с която българският актьор, певец, композитор и филмов режисьор записва култовите си албуми “Към”, “Обичам те, мила”, “Революция”, “Светът е голям и спасение дебне отвсякъде”, “Пансион за кучета”, “Пропаганда, хромозоми, силикон”, “LIVE”, достигнали общ тираж от над 250 000 копия.

По традиция малко преди полунощ кметът Пенчо Милков ще отправи своите благопожелания, а събралите се на градския площад ще могат да чуят новогодишното поздравление на президента Румен Радев и да се насладят на празничната заря. Танцова формация „Жълтица“ ще поведе гражданите на площада в празнично хоро минути след настъпването на 2024 г.

Община Русе кани всички танцови фолклорни състави в града да се присъединят в отбелязването на Новата година, за да бъде още по-запомняща се празничната нощ. Изпълненията на Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“ ще продължат до 1 часа на първи януари, когато водещата Десислава Николова ще закрие празничната програма. Събитието се осъществява в партньорство с телевизия TVN България.

Културен Афиш
Русе отбелязва 24 май с празнични събития и връчване на награди на изявени творци и ученици

Прочети още