Facebook

Започна записването за конкурса рецитал „За да я има България“

Публикация   10:44     05 Ян, 2024 /     ОП „Русе Арт“   /     20

На 24 февруари ще се проведе ХХ-ото юбилейно издание на конкурса рецитал за поезия „За да я има България“. Литературният форум се организира от Общинския младежки дом и цели да съхрани и популяризира българската поезия и българското национално самочувствие в младите хора. В него могат да се включат деца и младежи от 1 до 12 клас.

В надпреварата се допуска рецитиране и изпълнение на творби на тема отечество, родина, свобода и освободителна борба, родолюбие, както и красотата на родната земя.

„За да я има България” е конкурс за индивидуални изпълнители на произведения от български автори и е посветен на националния празник 3 март. Оценяването ще бъде в две направления – възрожденска поезия и следвъзрожденска и съвременна българска поезия, както и в три възрастови групи:

I възрастова група – от 1 до 4 клас;

II възрастова група – от 5 до 7 клас;

III възрастова група – от 8 до 12 клас.

Организаторите на конкурса са осигурили награди за призьорите и дипломи за всички участници. Регистрационната форма за участие е на следния линк: https://forms.gle/sSufUGgfvQNRUxKP6, като записването приключва на 16 февруари в 17 ч.

Самият конкурс ще се проведе от 9 ч. на 24 февруари, като мястото и графикът за излизане на участниците ще бъдат обявени допълнително на сайта на ОМД: www.yc-ruse.org. и фейсбук страницата на Младежкия дом: https://www.facebook.com/obshtinskimladejkidom.ruse/. На същата страница може да бъде намерена по-подробна информация за провеждането на конкурса.

Литературният форум участва в „Програма на мерките за закрила на деца с изявени дарби в Община Русе за 2024 г.“.

Културен Афиш
XVII Международен танцов фестивал

Прочети още