Facebook

7-ото издание на Националния конкурс за поезия „Пробуждане“ отново търси най-добрите ученически произведения на България

Публикация   15:01     24 Ян, 2024 /     ОП „Русе Арт“   /     12

За седма поредна година Младежкият парламент към Общинския младежки дом организира Националния конкурс за поезия „Пробуждане“. Той се провежда по повод Световния ден на поезията – 21-ви март, и в него могат да участват ученици от 8 до 12 клас.

Целта на конкурса е да даде възможност на младежи, които имат интерес към писането на поезия, да покажат своята дарба. Желаещите трябва да изпратят непубликувани и неучаствали до момента в конкурс творби на имейл online.contest.yc.ruse@gmail.com с тема “Kонкурс за поезия” до 21 март. Участниците трябва да посочат трите си имена, град, адрес, училище, клас, телефон за връзка и електронна поща.

Компетентно жури ще оценява литературната стойност на конкурсните работи до 27 март. Резултатите ще бъдат обявени на 28 март в страниците на Младежкия парламент и на Младежкия дом в социалните мрежи. Класиралите се в челната тройка ще получат грамота и награда, които ще бъдат изпратени по пощата или с куриер.

За допълнителна информация участниците в конкурса могат да се обръщат писмено на посочения имейл или на тел. 0894 406 421 – Теодора Траянова.

Културен Афиш
Русе отбелязва 24 май с празнични събития и връчване на награди на изявени творци и ученици

Прочети още