Facebook

Концерт-спектакъл на общинските детски градини изпълни с настроение сцената на Летния театър

Публикация   13:25     22 Май, 2024 /     ОП „Русе Арт“   /     79

Стотици деца от 19 детски градини се включиха в ежегодния празничен концерт в Летния театър в Русе. Той се организира от Община Русе и в него взеха участие приказни феи, морячета, каубои, птички, лъвчета, боксьори, лебеди, както и танцьори на народни танци.

Над 1000 родители и гости подкрепиха децата, които заедно със своите преподаватели представиха музикални и танцови изпълнения под аплодисментите на публиката. Поздравления към всички деца, родители, учители и ръководители на детски градини отправи заместник-кметът Димитър Недев. „Днешното събитие е истинско тържество на детското творчество и радост, изпълнено с невероятна енергия и въображение. Благодаря на всички деца за тяхното усърдие, на техните преподаватели, които с любов и грижа ги подготвиха за този вълнуващ ден, както и на всички родители, които подкрепят своите деца във всяко тяхно начинание“, каза в приветственото си слово заместник-кметът.

Концертът започна с изпълнение на малките мажоретки от детските градини „Иглика“ и „Зора“, като след тях се включиха децата от „Незабравка“, „Слънце“ и „Роза“-Ново село с народни танци. Последваха и танците „Зовът на природата“, „Цар Лъв“, „Откриватели“ „Моряшки танц“, „Боксьори“, „Рокендрол“ и др.

Празникът завърши с общо изпълнение на песента „Целия свят“.

Културен Афиш
XXVII НАЦИОНАЛЕН УЧЕНИЧЕСКИ ТЕАТРАЛЕН ФЕСТИВАЛ “КЛИМЕНТ МИХАЙЛОВ” РУСЕ, 22 - 30 ЮНИ 2024 г.

Прочети още