Facebook

Концертът „Музика безкрай“ на Вокална школа „Приста“ завладя публиката в Доходно здание

Публикация   13:16     07 Юни, 2024 /     ОП „Русе Арт“   /     45

В Голяма зала на Доходно здание вчера се състоя годишният концерт на Вокална школа „Приста“ под наслов „Музика безкрай“. В него взеха участие повече от 100 деца на възраст от 5 до 19 години, които завладяха сърцата на публиката със своите изпълнения.

В продължение на почти два часа зрителите в залата аплодираха изявите на младите таланти от вокалните формации „Приста“, чиито художествен ръководител и вокален педагог е Доротея Бальовска. Особено вълнение предизвикаха изпълненията на абитуриентките Ева Денева и Мадлен Димова, които за последен път излязоха на сцената като част от школата. Водещите на вечерта – 12-годишната Дария Стефанова и 13-годишният Димитър Мицов, впечатлиха зрителите със своето професионално и артистично представяне.

Специален гост на концерта беше кметът Пенчо Милков, който преди началото на събитието се срещна лично с абитуриентките Ева и Мадлен. Той им връчи поздравителни адреси, изразявайки признателността си за техния принос и творческа дейност в школата. „Вашата страст и отдаденост към изкуството са вдъхновение за всички нас“, каза кметът, подчертавайки важността на подкрепата за младите таланти.

В пъстрия и разнообразен спектакъл участие взеха още Формация за модерен балет „Мираж“ към Общински детски център за култура и изкуство, Танцово студио „Импулс“ към Общинския младежки дом и Вокална формация „Вива тийнс“ от Тутракан.

Културен Афиш
XXVII НАЦИОНАЛЕН УЧЕНИЧЕСКИ ТЕАТРАЛЕН ФЕСТИВАЛ “КЛИМЕНТ МИХАЙЛОВ” РУСЕ, 22 - 30 ЮНИ 2024 г.

Прочети още