Facebook

"за любовта..."

„за любовта…“
по драматургични текстове на Яна Борисова
Режисьор: Димитър Коцев – Шошо 
Сценография: Елис Вели 
Музика: Милен Кукошаров
в изпълнение на: Милен Кукошаров -пиано, Борис Таслев-контрабас 
С участието на: Цветана Манева, Юлиан Вергов, Петър Антонов, Дарин Ангелов и Яна Борисова
Една продукция на Арт Театър и Контраплан
Билети: на място на касата и в eventim (https://bit.ly/3GNrQKe)

Спектакълът "за любовта" е създаден по драматургични текстове на Яна Борисова, която през последните години е един от най-известните и успешни драматурзи в Европа. Нейни произведения се играят повече от петнадесет години при пълни салони на множество театрални сцени в България и по света, а тя самата многократно е била носител на наградите Икар и Аскеер, както и на различни международни отличия. През 2022 г. Яна Борисова беше номинирана за всички театрални награди и издаде сборник със свои произведения „Яна Борисова/Десет пиеси“. През същата година писателката бе отличена с престижното отличие Жена на годината.

„ за любовта…“ е диалог между музиката и думите. На сцената ще се преплетат текстовете на Яна Борисова, в изпълнение на известни актьори и театралната музика на маестро Милен Кукошаров – композиторът, с когото авторката работи през последните години.

Спектакълът „ за любовта…“ е комбинация от личните спомени на авторката, които се редуват с монолози на нейните герои. Една нежна, смешна и покъртителна изповед на няколко души, които ежедневно се борят за правото си на любов и с ужаса от самотата.

Възползвайки се от дадената им възможност да говорят свободно за чувствата си, героите успяват в рамките на час и половина да ни въведат в налудния си, объркан и хаотичен любовен живот и разсъжденията си за него. Основни теми и опорни точки на тези откровения са: семейството, правото на щастие, човешките дефекти, зависимостите, срамът и най-вече любовта и последствията от нея.

  Добави в моя календар