Facebook

Изложба ще покаже обезлюдения Лондон по време на локдауна

Фотографската изложба “LONdown – The Fear” („Страхът“) с автор Димитър Казанджиев ще бъде открита на 24 октомври /понеделник/ в Доходното здание. Експозицията се осъществява по покана на Клуба на дейците на културата и с подкрепата на ОП „Русе Арт“. Тя ще остане в Русе до 4 ноември.

Димитър Казанджиев получава образованието и възпитанието си в дунавския град. Инженер по образование, техничар по призвание и естет по възпитание, той не загърбва нито едно от тях и успява да ги съвмести.

Фотографиите в изложбата показват известни места от Лондон в най-тежките моменти на пандемията от COVID – 19. Авторът споделя как са изглеждали те по време на локдауна. Изложбата ни връща в близкото минало и визуализира страха, който обезлюди дори най-оживените места в света.

Казанджиев е съавтор на няколко патента по времето на социализма и на три самостоятелни фотографски изложби от 20-годишното му пребиваване в Англия. „Едно дълго завръщане“ и „Метаморфози“, които вече са представяни в Русе, и „LONdown - The Fear“.

Магията на фотографията го грабва първо като технически процес, а след това усета му към естетичното я превръща в хоби за цял живот. Девизът, който го води във фотографията, е „Снимам не това, което виждам, а това, което искам да видя.“

  Добави в моя календар