Facebook

РУСЕНСКИ КАРНАВАЛ 2019: КРИСКО

Тази година Криско ще зарадва русенци със своето участие в Русенски карнавал 2019 на 22 юни, на голямата сцена на пл. "Свобода".

Кристиан Талев - Криско е роден на 11 май 1988 в София. Израства в семейство на музиканти. Кариерата му стартира с детски музикални предавания. През 2005 година започва да пише за себе си поп , R&B и хип-хоп песни, а малко по-късно започва да учи и тонрежисура. С течение на годините започва да прави песни и за българските популярни изпълнители. През 2008 г. работи като тонрежисъор в Радио 1.

Криско работи с Лора Караджова, Бобо, Сантра, Мария Илиева, Deep Zone, Ангел и Моисей, Елица Тодорова, Миро, Невена Цонева, Любо, Дивна, рок група „Конкурент” и други. Неговата кариера се развива в две посоки – като изпълнител и като музикален продуцент. В амплоато си на изпълнител набляга върху хип-хоп звученето, примесено с поп мотиви, а в създаването на песни за други изпълнители стилът е напълно новаторски с миксиране на поп, рап, денс и етно в едно.

През 2011 , Криско написва общият хит с Дивна и Миро - "И ти не можеш да ме спреш". Той печели наградата на БГ Радио - "Песен/хит на годината". След това от шапката KriskoBeats излизат емблематичните "Почивни дни", "Кой ден станахме" с Ангел и Моисей, "Не дължа нищо", "Drop Some" и песента която ще се запомни с лятото на 2013 - "Министърът на Веселието" с Бобо и Лора Караджова.

Продукцията на Криско като артист и музикален продуцент надхвърля 40 милиона посещения в интернет пространството.

 

  Добави в моя календар